تعداد دفعات مجاز تکرار تزریق بوتاکس در هر سال چقدر است؟ هر فرد چند بار میتواند پشت سر هم بوتاکس تزریق کند؟ بوتاکس ماده ای سمی و بسیار حساس است و اینکه هر فرد در سال چند بار میتواند بوتاکس انجام دهد بسیار مهم است تا عوارض ناخوشایندی در این زمینه به وجود نیاید. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد تعداد دفعات مجاز برای انجام این روش اطلاعات بیشتری کسب کنید.
هر فرد در سال چند بار می تواند تزریق بوتاکس انجام دهد؟
تعداد دفعاتی که یک فرد میتواند در سال بوتاکس را تزریق کند، بستگی به توصیه پزشک و وضعیت فردی هر فرد دارد. در حقیقت، هیچ محدودیت قطعی برای تعداد تزریقهای بوتاکس در سال وجود ندارد. با این حال، پزشک معالج شما بر اساس وضعیت شما و نیازهای خاص، تعداد و زمانبندی مناسب برای تزریق بوتاکس را تعیین میکند.
بسیاری از افراد بوتاکس را به صورت مکرر در طول سال تزریق میکنند زیرا در بعضی اشخاص اثر آن زود از بین میرود. هر فرد میتواند به طور ماهیانه، سه ماهه یا شش ماهه مجدد بوتاکس تزریق کند. معمولا پس از یک مدت اثر بوتاکس کاهش یافته و تکرار درمان لازم است تا اثرات آن حفظ شوند.
عوامل موثر بر میزان ماندگاری بوتاکس
حتما این مورد را میدانید که عواملی بر میزان ماندگاری این روش تاثیر گذار هستند. در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم داشت.
دوز بوتاکس که توسط پزشک تعیین میشود، تأثیر مستقیم بر میزان ماندگاری دارد.
سن بوتاکس، سابقه درمانی، وضعیت عمومی سلامت و واکنش فرد به بوتاکس بر دوام این روش اثر دارد.
تزریق منظم و دوره ای در زمان مناسب بر ماندگاری بسیار تاثیرگذار خواهد بود. یادآور میشویم که تعداد دفعات مجاز تکرار تزریق بوتاکس نادیده گرفته نشود.
محل تزریق بوتاکس نیز میتواند بر میزان ماندگاری تأثیرگذار باشد. برخی مناطق صورت نسبت به دیگر نواحی بیشتر دارای حرکت عضلانی هستند، بنابراین تزریق بوتاکس در این نواحی ممکن است نیاز به تکرار بیشتری داشته باشد.
بهترین زمان ترمیم بوتاکس
در واقع زمان ترمیم بوتاکس وابسته به نوع درمان و ناحیه ای که قرار است درمان صورت بوتاکسی انجام شود، متفاوت است. در صورتی که بوتاکس برای کاهش چین و چروک صورت استفاده میشود، اثرات آن معمولا تا 3 تا 4 ماه دوام میآورد. پس از این مدت، عضلات به تدریج به حالت قبلی خود باز گشته و نیاز به ترمیم و تزریق مجدد بوتاکس وجود دارد.
در صورت استفاده از بوتاکس برای درمان برخی اختلالات عضلانی مانند درمان میگرن، اثرات آن از 3 الی 6 ماه به طول میانجامد.
تکرار بوتاکس خطرناک است؟
تکرار بوتاکس به طور کلی به عنوان یک روش درمانی امن در نظر گرفته میشود. با این حال، همانند هر روش درمانی دیگری، ممکن است برخی عوارض و مشکلات جانبی در اثر تکرار استفاده از آن رخ دهد. در اکثر موارد، عوارض جانبی این روش درمانی موقت و خفیف بوده و به طور معمول تا چند هفته از بین میروند. البته ناگفته نماند که تکرار بیش از اندازه این ماده و بی توجهی به تعداد دفعات مجاز تکرار تزریق بوتاکس ممکن است عوارضی را به وجود آورد که گاها خطرناک هم باشند. به عنوان مثال منجر به ضعف عضلانی گذرا در منطقه تزریق شده و در نتیجه موقتا مشکلاتی نظیر سختی در بلع و گفتار ایجاد شود.
افزایش ماندگاری بوتاکس با چند ترفند ساده
برخی ترفندها و مراقبتهای بعد از بوتاکس میتوانند به افزایش ماندگاری بوتاکس کمک کنند.
- پرهیز از انجام فعالیتهای شدید
- سلامت عمومی بدن نقش مهمی در ماندگاری بوتاکس دارد.
- استفاده از یخ یا سردی بر روی محل تزریق میتواند به کاهش التهاب و تورم کمک کند. این به نوبه خود بر افزایش ماندگاری بوتاکس تاثیر گذار است.
- تماس زیاد با محل تزریق بوتاکس، فشار دادن یا ماساژ دادن به آن منجر به انتقال نامطلوب بوتاکس به مناطق اطراف و کاهش ماندگاری آن میشود.
- برای حفظ ماندگاری بوتاکس، توصیه میشود تزریق را به موقع تجدید کنید. پزشک بر اساس نوع بوتاکس و واکنش بدن شما، زمان مناسب برای تکرار درمان را تعیین میکند.
کلام آخر:
یکی از اصلی ترین مسائل در انجام روند تزریق بوتاکس این است که چند بار در سال میتوان بوتاکس انجام داد. شما باید حتما این مورد را از پزشک خود جویا شوید زیرا در نظر داشته باشید که این مورد ممکن است در هر برندی متفاوت باشد. توجه داشته باشید که تزریق این ماده سمی زیاد از حد انجام نشود تا عوارض ناخوشایندی مانند از کار افتادن برخی عصب ها ایجاد نشود.
سوالات متداول:
به طور کلی باید در نظر داشته باشید که بوتاکس یک نوع سم است و به مقادیر زیاد نباید در بدن وجود داشته باشد. همچنین این امکان وجود دارد که با دفعات زیاد و اشتباه برای تزریق بوتاکس، به برخی از عصب ها آسیب وارد شود.
به طور کلی تعداد دفعات مجاز تکرار تزریق بوتاکس ارتباطی با سن فرد ندارد و هر شخص بسته به نوع شرایط خود میتواند مداوم از این روش استفاده و بوتاکس خود را ترمیم کند.
تزریق بوتاکس ممکن است عوارض جانبی داشته باشد، اگرچه در اکثر موارد این عوارض نسبتا کوتاه مدت هستند.