یکی از شایعترین مشکلات پوست و مو در دنیا ریزش و کم پشت شدن مو است. دلایل ریزش مو متنوع هستند، از مسائل ژنتیکی گرفته تا کمبود ویتامین ها، بیماریها و اختلالات غدد در بدن. مزوتراپی مو یکی از روشهای درمانی می باشد که میتواند بر روی ریزش مو و یا رویش مجدد مو تاثیرات بسیار خوبی داشته باشد.
در واقع دکتر پوست و مو شما با استفاده از مزوتراپی تراکم تارهای مو را حفظ می کند. کوکتل های مزوتراپی حاوی پروتئین، ویتامین و سایر مواد مغذی لازم برای مو می باشند. این مواد از طریق سوزن های ریز به لایه مزودرم پوست تزریق می شوند. در ادامه بیشتر در رابطه با مزوتراپی صحبت خواهیم کرد.
اکثر افراد از خواص مزوتراپی در جوانسازی و روشن کردن پوست صورت و درمان بیماری های پوستی اطلاع دارند اما شاید از مزوتراپی جهت درمان ریزش مو و ترمیم موهای نازک مطلبی نشنیده باشند. در ادامه به بررسی روش مزوتراپی در درمان و تقویت مو میپردازیم.
علل ریزش مو چیست؟
افراد بنا به دلایل مختلفی ممکن است دچار ریزش مو شوند یا اینکه تار موهای آنها ضعیف و شکننده و نازک شود، برخی از این دلایل عبارتند از:
- ژنتیک و وراثت
- عدم تعادل هورمونی
- کاهش گردش خون در پوست سر
- بیماریهای زمینهای و مزمن
- کمبود مواد مغذی لازم
- افزایش سن
- بعضی داروها
- بعضی بیماریهای مزمن
- مراقبت ضعیف و ناکافی از مو
مزوتراپی مو چیست؟
مزوتراپی یک روش غیرجراحی است که با تزریق ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه به پوست سر میتواند در رویش موها اثرات مثبتی داشته باشد. این مواد با اثر مستقیم از طریق تحریک گردش خون در پوست سر، مواد مغذی لازم را به فولیکولهای اطراف هر تار مو میرساند.
به طور کلی نمیتوان راه حل مناسب و موثری را برای متوقف کردن ریزش مو معرفی کرد. تارهای مو چند سالی رشد کرده و سپس میافتند. در این حالت ریشه مو برای مدتی استراحت کرد و دوباره شرایط را برای رشد تار موی جدید فراهم خواهد کرد. این روند تا آخر عمر ادامه خواهد داشت. بنابراین انتظار میرود که هرگز با کچلی و آلوپسی یا طاسی مواجه نشویم. اما شرایطی وجود دارد که این چرخه را مختل میسازد.
برای مثال با افزایش سن، تعداد تارهای مویی که باید جایگزین موهای ریخته شده شوند، کاهش مییابند. این امر سبب میشود تا به تدریج قسمتهایی از سر خالی شوند. همچنین ضخامت و کیفیت مو کاهش خواهد یافت. این امر سبب میشود تا موهای سر کم پشت به نظر رسند.
مکانیسم روش مزوتراپی مو
مزوتراپی با تزریق مواد لازم به لایهی اپیدرم پوست سر موجب تحریک رشد سلولی و بهبود گردش خون در سر میشود. این مواد با استفاده از یک سوزن نازک به طور مستقیم به پوست سر تزریق میشود. تزریق مواد مزوتراپی میتواند در تمام قسمتهای پوست سر انجام شود یا اینکه فقط در مناطقی که موهای آن نازک شده یا اینکه دچار طاسی منطقهای شده است، تزریق شود.
در واقع مزوتراپی منجر به:
- تقویت و بازیابی رشد مو در فولیکولها
- افزایش میکروسیرکولاسیون در پوست سر
- فراهم آوردن مواد مغذی جهت فولیکولهای مو میشود که در نتیجهی آن موها ضخیمتر، شادابتر و سالم به نظر میرسند.
مزایای مزوتراپی مو چیست؟
- رساندن مواد مغذی به صورت مستقیم به پوست سر
- رشد مو در بیماران مبتلا به آلوپسی
- تحریک گردش خون
- عدم نیاز به دوره ی نقاهت
- فراهم آوردن یک محیط مناسب جهت رشد مو
- کاهش ریزش مو
- ضخیم شدن ریشه مو
- افزایش طول عمر هر تار مو
- شفاف شدن مو
- حجیم شدن مو
- حفظ رنگ مو و تاخیر در سفید شدن مو
- کاهش فعالیت غدد چربی
- افزایش خونرسانی به پوست سر
- کاهش شوره سر
- عدم نیاز به جراحی پیوند مو به خصوص برای خانمها که کاندید مناسبی جهت پیوند مو نمیباشند.
مواد تزریقی موجود در مزوتراپی مو چیست ؟
با توجه به مشکل بیمار، میزان و نوع مواد تزریقی برای هر بیماری ممکن است متفاوت باشد. اما به طور کلی مواد تزریقی که در مزوتراپی مو استفاده میشود عبارتند از:
- ویتامینها
- مواد معدنی
- الاستین
- کلاژن
- مواد منبسط کننده رگها
مزوتراپی مو در درمان چه بیماریهایی کاربرد دارد؟
مزوتراپی را میتوان در درمان انواع ریزش مو به کار برد، برخی از این بیماریها عبارتند از:
- ریزش مو که به علت استرس ایجاد شده است.
- ریزش موی فصلی
- ریزش مو متابولیک
- ریزش مو پس از بارداری که به صورت ناگهانی آغاز میشود.
تعداد جلسات درمان مزوتراپی مو چقدر است ؟
مزوتراپی درمانی است که معمولاً در کنار سایر روش های درمان جهت ریزش مو به کار میرود ولی اثراتی که از این روش حاصل میشود دائمی میباشد. اگر فردی دچار ریزش مو فعال باشد ابتدا طی درمان اولیه که به آن درمان تهاجمی گفته میشود سعی میشود که ریزش مو او متوقف شود.
این دورهی درمان 4 جلسه میباشد که به فاصله زمانی یک هفته انجام میشود.
- گاهی اوقات لازم است که تعداد جلسات افزایش یابد و در مواردی 6 یا 8 جلسه پیشنهاد میشود.
- فاصله بین جلسات نباید کمتر از 3 روز و بیشتر از 10 روز باشد.
- پس از اینکه ریزش مو، کنترل شد باید به حفظ شرایط موجود پرداخت. این درمان به مزوتراپی فصلی مشهور است که همانطور که از نام آن مشخص است در ابتدای هر فصل انجام میشود، در واقع هر سه ماه یکبار که مجموعاً 4 جلسه در طی یک سال را شامل میشود.
- با این درمانها حدود 90 درصد بیماران به نتایج مطلوب دست پیدا میکنند ولی اگر بیماران پس از این درمان همچنان با مشکل ریزش مو و طاسی روبرو بودند بهترین درمان برای آنها کاشت مو میباشد.
مراقبتهای پس از مزوتراپی مو
- جهت کاهش تورم می توانید در 48 ساعت اول از یخ استفاده نمائيد.
- تا 4 ساعت پس از تزریق از دوش گرفتن یا شستن سر خود خودداری نمائيد.
- از مصرف داروهای ضد التهابی مانند آسپرین تا 48 ساعت خودداری نمائيد.
- تا 48 ساعت وان آب گرم، سونا، جکوزی و ماساژ توصیه نمیشود.
- پس از 48 ساعت حمام با آب گرم جهت بهبود و التیام مفید میباشد.
- تا دو هفته از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری نمائيد.
- تا یک هفته از شنا کردن در آب اقیانوس یا دریا خودداری نمائيد.
- تا 48 ساعت از ورزش شدید خودداری نمائيد.
هزینه مزوتراپی مو چقدر است ؟
استفاده از ترکیباتی با کیفیت بالا می تواند نتایج خوبی را برای شخص پدید آورد. فرآیند درمان ممکن است کمی هزینه بر باشد. هزینه این درمان به تعداد جلسات تزریق و ترکیبات استفاده شده و برند مورد استفاده بستگی دارد.
همچنین این هزینه می تواند به دستمزد پزشک پوست ومو و کلینیک که در آن مزوتراپی را انجام می دهید، بستگی داشته باشد.
نتایج درمان مزوتراپی مو در حدود 4 ماه بعد از پایان جلسات درمانی شروع به پدیدار شدن میکند. این نتایج میتواند به صورت مداوم و ماندگار باشد، ضمن آنکه توصیه میشود برای حفظ ماندگاری نتایج این عمل، استفاده از آن را در دراز مدت ادامه دهید.
اما به طور معمول، افراد با شرکت در 8 الی 12 جلسه می توانند درمان را انجام دهند و نتیجه عالی اثر بخشی این روش را مشاهده کنند.
این امر بسته به آستانه تحمل درد هر شخص بستگی دارد. پشت سر و ناحیه گوش ها حساس ترین نقاط به تزریق می باشندو کمی درد در فرد ایجاد می کنند. بعد از مزوتراپی برای پیشگیری از عوارض و ناراحتی شما نباید سر خود را بشویید و از رفتن به استخر و سونا به مدت 4 روز خودداری نمایید. همچنین بهتر است که از انجام این کار در دوران قاعدگی خودداری کنید.
بسته به ناحیه تزریق شده، بین 30 تا 40 دقیقه به طول می انجامد.