تکنیکهای تزریق ژل به لب در افراد مختلف با توجه به آناتومی فردی و نتایجی که بیمار از تزریق انتظار دارد، متفاوت میباشد و هر بیمار پس از تزریق ژل لب با توجه به نوع ژل تزریقی و میزان تزریق، باید دستورالعمل مراقبت های بعد از تزریق ژل لب را از پزشک خود دریافت نماید اما نکات کلی وجود دارد که پس از تزریق ژل تمام بیماران باید آنها را رعایت نمایند، در ادامهی این مقاله به بیان این نکات میپردازیم.
تزریق ژل به لب
برخی از افراد بنا به دلایل مختلف از فرم و حالت لبهای خود رضایت ندارند. بهترین و مؤثرترین راه برای اصلاح فرم لب تزریق ژل لب است. اما نکته ای که باید به آن اهمیت دهید مراقبت های بعد از تزریق ژل لب میباشد.
اگر مراقبت بعد از ژل لب به درستی انجام شود نتیجه تزریق ژل لب و فیلر بسیار مؤثرتر و مطلوبتر میشود. با توجه به توضیخاتی که داده شد باید گفت که اگر قصد انجام تزریق ژل لب را دارید قبل از آن در مورد مراقبت های بعد از تزریق ژل لب تحقیق کنید.
نکته مهم برای مراقبتهای بعد از تزریق ژل لب
مراقبت های بعد از تزریق ژل لب یکی از اصول مهم بعد از حجم دادن و فرم دهی به لب است که افرادی زیادی به دلایل مختلف ممکن است این مراقبت ها را جدی نگیرند. در این مطلب به نکات مهم برای حفظ و ماندگاری تزریق ژل لب اشاره شده است. البته با دکتر پوست و مو خود بعد از تزریق مشورت نمایید.
- جلوگیری از هرگونه ضربه به لب
لبها از بافتهای حساسی تشکیل شدهاند، میزان حساسیت لبها پس از تزریق فیلر افزایش مییابد بنابراین از هرگونه ضربه مانند گاز گرفتن، ناخن کشیدن، لمس کردن و یا سایر ضربهها خودداری نمائید.
- عدم مصرف غذاهای خیلی گرم یا سرد
پس از تزریق ژل به لب تا 24 ساعت غذاهایی با دمای متوسط میل نمائید. خوردن غذاهای خیلی گرم و یا خیلی سرد منجر به سرمازدگی و یا سوختگی لبها خواهد شد، با توجه به مواد بیحسی که پیش از تزریق و حین تزریق به لب اعمال شده است ممکن است شما طی 24 ساعت اول متوجه دمای غذاها نشوید بنابریان لازم است پیش از خوردن و آشامیدن دمای غذای را ابتدا از طریق انگشتان دست چک نمائید و در صورتی که دمای آنها زیاد سر و یا خیلی گرم نبود آنها را میل نمائید.
- عدم مصرف الکل
جهت کاهش اثر کبودیها از مصرف الکل در طی 24 الی 48 ساعت اول پس از تزریق ژل به لب خودداری نمائيد. الکل با رقیق کردن خون منجر به افزایش کبودیها خواهد شد. بهتر است مصرف الکل از چند روز پیش از تزریق نیز قطع شود.
- منع استفاده از نی
جهت استفاده از نی باید لبهای خود را جمع نمائید و این حرکت منجر به فشار به لبها و حرکت ژل خواهد شد بنابراین طی 24 تا 48 ساعت اول پس از تزریق ژل به لب نوشیدنیهای را بدون نی استفاده نمائيد.
- عدم انجام تمرینات ورزشی شدید
در 2 روز اول پس از تزریق ژل به لب از ورزش و یا هرگونه فعالیت شدید بدنی که موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون شود خودداری نمائيد، این حرکات میتواند موجب افزایش تورم و کبودیها شود.
- عدم استفاده از هرگونه مواد آرایشی و بهداشتی
استفاده از مواد آرایشی مانند رژ لب و یا برق لب و یا مواد بهداشتی مانند بالم لب میواند منجر به فشار به لب و افزایش احتمال عفونت شود. توصیه میشود حداقل تا 24 ساعت پس از تزریق ژل از هرگونه مواد آرایشی اجتناب نمائید و پس از آن بدون اینکه فشار زیادی به لب وارد شود میتوانید یک بالم لب ملایم را انتخاب نمائید تا زمانیکه حساسیت لبها از بین برود.
- روی صورت نخوابید
هرگونه فشاری که به صورت و لبها در طی 7 روز اول میتواند منجر به جا به جایی ژلهای تزریقی شود، بنابراین طی این مدت از خوابیدن روی صورت باید اجتناب ورزید. بهترین حالت برای خوابیدن دراز کشیدن به پشت میباشد، در این حالت هم فشار کمتری به لب وارد میشود و هم از میزان تورم و کبودی کاسته میشود.
- بوسیدن ممنوع
بوسیدن مانند خوابیدن روی صورت میتواند منجر به اختلال در روند ته نشین شدن ژل تزریقی شود بنابراین حداقل تا 24 ساعت از بوسیدن و یا بوسیده شدن خودداری نمائید.
- استفاده از یخ
جهت کاهش تورم و کبودیها در طی هفتهی اول میتوانید از کمپرس آب سرد در اطراف لب استفاده نمائید.
- سیگار ممنوع
حداقل تا 1 هفته پس از تزریق ژل به لب از کشیدن سیگار باید خودداری نمائید. سیگار موجب باریک شدن رگ های خونی میشود و از رسیدن خون و اکسیژن کافی به لب خودداری مینماید.
- پروازهای هوایی کنسل
تغییر در فشار هوا که در هنگام مسافرتهای هوایی با هواپیما ایجاد میشود می تواند منجر به افزایش کبودیها شود بنابراین توصیه میشود طی 1 هفته اول پس از تزریق ژل به لب مسافرتهای هوایی خود را به تعویق بیندازید.
- مراجعه به دندانپزشک ممنوع
یکی از بزرگترین آسیبهایی که به نتایج تزریق ژل به لب میتواند وارد شود مراجعه به مطب دندانپزشکی و دریافت درمانها دندان میباشد. ضربه، فشار و عفونت که احتمال آن حین دریافت خدمات دندانپزشکی افزایش مییابد همگی میتواند موجب آسیبها و عوارض نامطلوب در نتایج تزریق ژل به لب باشد. توصیه میشود حداقل 2 هفته جهت مراجعه به مطب دندانپزشکی صبر نمائید.
به طور متوسط تا کاهش تورم، کبودی و سایر عوارض تزریق ژل به لب حدود 1 هفته زمان نیاز است، در برخی افراد ممکن است زمان بیشتری جهت مشاهده نتیجه نهایی لازم باشد بنابراین لازم است تا زمانی که عوارض تزریق ژل به لب برطرف شود از لبهای خود محافظت نمائید، از هرگونه فشار، لمس و یا ضربه خودداری نمائيد و توصیههای غذایی و بهداشتی را رعایت نمائید تا در انتها لبهایی حجیم، خوش فرم و متقارن داشته باشید.
مراقبت های بلند مدت بعد ژل لب
پس از انجام تزریق ژل لب، به برخی مراقبتهای طولانیمدت نیاز خواهید داشت تا نتایج بهتر و ماندگارتری به دست آورید:
- اگر گرانولهایی پس از تزریق ایجاد شد و بیش از 2 هفته از بین نرفت، باید حتما با پزشک خود مشورت کنید تا راهکار مناسب ارائه دهد و روند بهبودی را تسریع نماید.
- استفاده مرتب از محافظتکنندههای ضدآفتاب با عامل حفاظتی SPF بالا بر روی لبها، از تغییر رنگ و آسیب ناشی از نور خورشید جلوگیری میکند.
- برای حفظ فرم ایدهآل لبها در طول زمان، نوشیدن آب کافی ضروری است، زیرا فیلرها نیاز به جذب آب دارند.
- کاهش مصرف قلیان، از تغییر شکل لبها و بروز گودی و فرورفتگی بر روی آنها جلوگیری میکند.
- اجتناب از محصولات آرایشی حلشونده در روغن، مانند لوسیون پاککننده یا روغنهای آرایشی، میتواند از حل شدن تدریجی فیلر و کاهش ماندگاری آن جلوگیری نماید.
به طور کلی، رعایت این نکات مراقبتی طولانیمدت به شما کمک خواهد کرد تا نتایج تزریق ژل لب را بهتر و پایدارتر نگه دارید.
کلام آخر
همانطور که بارها در این مقاله به آن اشاره کردیم برای رسیدن به بهترین نتیجه در افرادی که تزریق ژل لب انجام داده اند، رعایت نکات و مراقبت های بعد از تزریق می باشد. در این مقاله سعی کردیم به مراقبت های بعد از تزریق ژل لب به طور کامل بپردازیم..