تجربه افراد در تزریق ژل لب بسیار متفاوت است. برخی از افراد دچار درد، خونریزی و کبودی میشوند، در حالی که تعدادی از افراد هیچگونه دردی را حس نمیکنند. مشاهده چنین وضعیتی، یک سوال مهم را ایجاد میکند؛ آیا تزریق ژل لب درد دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید عوامل زیادی را در نظر بگیریم. تکنیک تزریق ژل، مهارت پزشک و حتی کیفیت ماده بیحسی و ژل در ایجاد درد موثر هستند. به هر حال، ورود یک جسم تیز و خارجی به حساسترین نقطه بدن، طبعا باعث ایجاد درد میشود. اما در ادامه به نکاتی اشاره میکنیم که درد بعد از تزریق ژل لب را به حداقل میرساند. همراه ما باشید.
درد بعد از تزریق ژل لب چقدر است؟
لب انسان، تعداد اعصاب بسیار زیادی دارد؛ همین موضوع باعث شده تا لب به یکی از حساسترین بافتهای بدن تبدیل شود. اما لازم نیست نگران باشید! هنگام تزریق ژل، لب با داروهای بیحس کننده موضعی یا تزریقی، به طور کامل بیحس میشود و هیچ حس دردی در هنگام تزریق وجود ندارد.
پس از پایان جلسه، احساس درد یا سوزش کاملا طبیعی است؛ اثر داروهای بیحسی از بین رفته و سلولهای لب شروع به واکنش التهابی میکنند. البته این فرآیند پس از مدت زمان کوتاهی متوقف شده و التهاب و کبودی لب کم میشود. جالب است بدانید که برخی از تحقیقات ثابت کردهاند که هرچه آرامش بیمار در حین تزریق بیشتر باشد، درد کمتری را احساس میکند. اگر باز هم نسبت به درد تزریق ژل لب حساس هستید، بهتر است یک ساعت قبل از تزریق، یک قرص استامینوفن مصرف کنید.

روشهای کاهش درد بعد از تزریق ژل لب
درد بعد از تزریق ژل لب برای برخی از افراد آزاردهنده است. با اینکه این درد نهایت سه الی چهار روز طول میکشد، اما با رعایت نکات زیر میتوانید شدت و مدت درد را به حداقل برسانید:
1. انتخاب پزشک متخصص و ماهر
انتخاب پزشک بسیار مهم است و به همین دلیل به این نکته اشاره کردیم. مراکز نامعتبر زیادی وجود دارد که با آفرهای جذاب و قیمت پایین، افراد را به سمت خود جذب میکنند. تزریق ژل لب، یک امر پزشکی است و به مهارت زیادی نیاز دارد. اگر پزشک از مهارت کافی برخوردار نباشد، احتمال نکروز بافت لب و حتی عفونت، دور از انتظار نیست!
2. کمپرس آب و یخ
یخ از طریق دو مکانیسم باعث کاهش درد میشود؛ اول اینکه دمای پایین، واکنشهای التهابی را کاهش میدهد. پس نه تنها درد، بلکه کبودی، تورم و قرمزی لب نیز از بین میرود. دوم اینکه یخ سرعت انتقال پیامهای عصبی را کم کرده و به همین دلیل، پیام درد دیرتر منتقل میشود.
نباید کمپرس آب و سرد را روی لب فشار دهید. خیلی آرام، کمپرس را روی لب قرار داده و پس از چند دقیقه، بردارید. بهتر است اینکار را حداقل سه الی چهار بار در روز تکرار کنید.
3. پرهیز از فعالیتهای شدید
پزشک به شما توصیه میکند که حداقل تا دو روز، از فعالیتهای سنگین پرهیز کنید. به نظر شما این کار چه دلیلی دارد؟
با انجام تمرینهای سنگین، مانند دویدن یا بدنسازی، میزان گردش خون در لب و صورت افزایش مییابد. نتیجه افزایش گردن خون، بالا رفتن فاکتورهای التهابی و در نهایت درد بیشتر است. به همین دلیل بهتر است استراحت داشته و فعالیت سنگین انجام ندهید.

4. عدم تماس مستقیم با لب
در حال حاضر، لب در حساسترین شرایط خود قرار دارد و حجیم و متورم به نظر میرسد. میدانیم که دست نزدن به لب سخت است، اما هرگونه تماس مستقیم و فشاری، التهاب و درد را افزایش میدهد. به علاوه، ژلها در اثر فشار جابجا میشوند. پس دست زدن و اعمال فشار، شکل ژل لب را تغییر داده و لب، ناهمگون میشود.
5. استفاده از مسکن
اگر درد شدیدی دارید، از داروهای مسکن استفاده کنید. بهتر است از همان دارویی که پزشک تجویز کرده استفاده کرده تا واکنشهای التهابی لب تشدید نشوند. به طور مثال، برخی از داروهای مسکن، باعث رقیق شدن خون میشوند؛ در نتیجه مدت زمان بهبودی کبودی و تورم افزایش یافته و حتی احتمال خونریزی نیز وجود دارد.
6. نوشیدن آب
اگر به اندازه کافی آب بنوشید، مدت زمان بهبودی کاهش مییابد. در حقیقت، آب سرعت واکنشهای ترمیمی را افزایش داده و بهبودی زودتر حاصل میشود.

کجا تزریق ژل لب انجام بدم ؟
آیا زمان تزریق ژل لب بیحسی استفاده میشود؟
قطعا! بدون استفاده از داروهای بیحسی، فرآیند تزریق ژل لب بسیار دردناک خواهد شد. پیش از شروع تزریق، پزشک بیحس کنندههای موضعی مانند زایلاپی را به مدت لازم روی لب قرار داده تا لب به طور کامل بیحس شود. البته بیحس کنندههای تزریقی مانند لیدوکائین کاربردیتر هستند و در مدت زمان کوتاهتری، اعصاب را بلاک میکنند. اگر نسبت به لیدوکائین حساسیت دارید، حتما به پزشک اطلاع دهید.
نتیجهگیری
در این مقاله به توضیح کاملی از شرایط تزریق ژل لب و درد پس از تزریق پرداختیم. به لطف وجود داروهای بیحس کننده، شما در حین تزریق هیچ دردی حس نخواهید کرد. همچنین با استفاده از داروهای مسکن یا کمپرس آب سرد، درد پس از تزریق به حداقل میرسد. به طور کلی، تزریق ژل لب یک روش ایمن است و در صورت انتخاب پزشک، هیچ عارضه بلند مدتی نخواهد داشت.